Afronden en het water op

In deze weken met wat extra vrije dagen komen we versneld in de afrondingsfase van de sprayhood en de reparatie van het teakdek. Het schuren en plamuren heeft meer tijd gekost dan gedacht. Ook het leggen van het teakdek kostte mij als amateur meer tijd dan gedacht. Ik heb er veel van geleerd en zou een aantal dingen als ik het nog eens ga doen anders doen.

Bij het leggen of repareren van een teakdek zou ik toch sponning latten gebruiken of de kitnaden later infrezen. Om consequent 4,5 mm afstand overal aan te houden is een opgave. Hier en daar heb ik met een dremel bovenfrees de naden gecorrigeerd.

Gereed om de naden te vullen

Bij het voordek heb ik dek overgoten met epoxy met zwarte pigment om alle naden gevuld te krijgen. Daarna gladschuren en de overtollige epoxy verwijderen.

Het resultaat is prachtig, best een beetje trots op mijn kunsten.

Mijn zelf gemaakte achterdek in kwartiers teak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.