Sprayhood deel 1

Dit weekend dan eindelijk begonnen aan de vaste sprayhood of buiskap. Eerst moeten de lieren van de kuiprand gehaald worden. De kap wordt naar achteren verlengd om er goed onder te kunnen zitten en om de lier te kunnen blijven aanhalen met het lierhandel moet deze verschuiven. 

Daarna is het heel veel meten en schetsen. Een zweihaak is hierbij onmisbaar om alle hoeken vast te kunnen leggen. Niets loopt immers recht aan boord.

Morgen naar de bouwmarkt om plaatmateriaal te halen. Ik ga vervolgens eerst mallen maken. Omdat de buiskap een gezichtsbepalend onderdeel van het schip is wil ik heel secuur te werk gaan. Ik wil voorkomen dat men later zegt “dat heb je zeker zelf gedaan”

Ik hoor liever:”Heb je dat zelf gedaan? Wow!”snapt u?

Het begin is er. Tussen Kerst en nieuwjaar ben ik vrij dus dan kan ik wat vaart maken.

 het wordt in ieder geval een heel project. maar wel leuk en spannend.

 

 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.