Sprayhood deel 12 goed nadenken

Nu de binnenkant van kap aan de beurt is en hij op z’n kop ligt moet ik telkens goed nadenken over stuurboord en bakboord.

 

Voor de plafondplaat heb ik van stucloper een mal gemaakt. Het is stevig papier en makkelijk te knippen. Als de plafondplaat erin zit kan ik zo ook de ramen maken.

Daarna goed nadenken over de bekabeling. Waar wil ik wat hebben, 12v aansluiting om mobiel of zoeklamp op aan te sluiten, verlichting, geluid. Anders nog iets? Dicht is dicht straks.

De bekabeling voor verlichting en geluid gaat immers door de kap door naar de kajuit.

De plafondplaat en de binnenkant is voorgestreken met injecteerhars nadat alle bekabeling was aangebracht. Door de hars blijven deze gelijk op hun plaats zitten.

Ook de 2 dakhandgrepen gemonteerd. Aan de binnenkant een goede versteviging aangebracht en met kit vastgezet.

Voor het geluid heb ik 2 waterdichte speakers besteld met een redelijk volume. Te kleine speakers vervormen snel het geluid en marifoonstemmen worden er dan niet duidelijker op.

Met een switch kan ik schakelen tussen muziek en marifoon. Daarnaast komt er verlichting in. 3 onafhankelijk geschakelde Led verlichting. 12 V, IP 67, 2700-3000 Kelvin besteld bij Lampenonline.com Niet dimbaar want dit kost te veel stroom. via Aliexpres had ik al kleine spotjes gevonden voor een paar euro. Maar als ze er eenmaal inzitten kan ik ze er zomaar niet mer uithalen. Keuze is dus erg belangrijk.

In m’n kelder in het huis heb ik een 12V aansluiting waar ik eerst gekeken heb naar de licht opbrengst in het donker. Een warm lampje bij het eten of om iets te lezen is handig maar het moeten geen schijnwerpers zijn.

Tussen de spanten is opgevuld met polystyreen. Incl lijm is dit precies 21 mm. zo kan er geen vocht tussen de 2 platen komen en zal er niet zo snel condens aan de onderkant van de kap komen te hangen.

Bij de ramen hoeft er nu geen polystyreen gezet worden. Straks bij het zagen van de ramen kan ik tussen de butien schaal en binnen schaal schuim spuiten.

 

Als de binnen platen er inzitten komt er echt schot in de zaak. Maar nu eerst klaarmaken voor de vuurschepenrace aanstaande dinsdag neer Harwich. Hier moet nog het e.e.a. voor gebeuren

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.