Weekend met kriebels

Nu het vaar seizoen ten einde loopt en we de zeilweekenden aftellen begint ook het schetsen, bedenken, regelen en organiseren. In het weekend van 8-9 oktober begonnen de plannen alweer in mn hoofd te kriebelen en begonnen mijn handen te jeuken.

Via Giovanni die veel rvs aan boord gelast heeft en die deze week weer voorgoed terug gaat naar Aruba, heb ik een gsm nummer gekregen van Roy. Een zeer goede lasser die ik de plaat in de huid wil laten lassen. Dus komende week maar eens kennis maken.

De bokken zijn geplaatst maar de Zeewind heeft er nog nooit opgestaan. Dus meten en aan de hand van de scheepstekeningen inschatten hoe de stempels moeten staan.

img_2041

Deze bok heb ik overgenomen van mede gorssers die hun boot verkocht hebben en nu met een mooie motor boot varen.

 

Maar eerst dus nog lekker een weekend gevaren. Met wind uit het oosten kon ik op de spinaker langs het Tiengemeten totdat na 2 uur de wind er helemaal uitzakte en het zeil als een natte krant in het water hing.

img_2035

Toen maar het anker uit en omdat het 5 voor drie was zat toch de 5 al in de klok en heb ik lekker aan de borrel gegaan. Het wordt immers ook al eerder donker.

 

zo viel de avond in :img_2036

 

zo werd het morgen:img_2038

Dit zijn echt momenten met een gouden rand

 

Met mijn broer heb ik afgestemd hoe je het beste de mast van de boot kan halen. We hadden beide dezelfde methode bedacht.

img_2029

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.