De wereld is bijna rond
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Vandaag weer bij Wim geweest, bij hem heb ik zo goed als alle papieren zeekaarten gekocht. Hij had weer een paar nieuwe zeekaarten binnengekregen. Een mooie gelegenheid om weer te grasduinen om de wereld rond te krijgen.

Heel veel zeeschepen liggen vast vanwege het corona virus. Met een complete crew liggen sommige schepen nu al 3-4 maanden op zee te dobberen met geen enkele zekerheid voor de toekomst. Wel zuur als de reder failliet is terwijl jij nog op het schip op zee zit en geen kant op kan. Vandaar dat er even geen nieuwe kaarten beschikbaar waren. Maar er komt dus langzaam weer wat los.

Wim had dus weer mooie sets kaarten en hebben we samen de route nog een keer door genomen.

Soms zijn zijn aanbiedingen erg verleidelijk maar na even nadenken heb ik toch besloten om deze dan toch maar niet mee te nemen. Maar het is natuurlijk wel gaaf om kaart 4907 op je te laten inwerken. Deze kaart geeft namelijk de koers naar Antarctica.

Maar ook deze kaart 554 (zie hieronder) spreekt tot de verbeelding. De straat van Magallaan. Of te wel de doorvaart door Zuid Amerika. Dit is toch wel de droom die ik heb om ooit hier door heen te varen.

Inmiddels ben ik begonnen om alle kaarten, (nu zo’n 250 stuks) bij te werken. Per kaart kijk ik na tot hoe ver deze is bijgewerkt en via internet zoek ik de laatste  update’s er bij en pas deze aan op de kaart. Op deze manier gaan de kaartnummers en de route steeds meer leven.

Geef een reactie