Pilot voor Patagonië
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Eindelijk hebben we hem dan! Een boek waar we al lang naar op zoek waren. In de wens ooit Patagonië aan te lopen is het een must de “blauwe bijbel” te hebben. Een boek van formaat. Via Jan Kees had ik al heel veel kaarten en pilots die de vaarwegen over de wereld beschrijven. Maar het gebied rond Patagonië en het Beagle kanaal is andere koek.

Binnen één etmaal kunnen alle seizoenen voorbij komen. Van windstilte kan het weer in eens omslaan naar een flinke storm. Dit boek, deze Nautical Guide,  beschrijft hoe je deze weersveranderingen kunt herkennen, waar de beschutte ankerplaatsen zijn en wat je niet en vooral wel moet doen om dit gebied te bevaren. Het is een boek waar je op een regenachtige dag zoals vandaag na je werk met een glas wijn en de openhaard in weg kunt dromen.

Dit is weer een stukje in de voorbereiding van de reis. Een mooie aanwinst waar we trots op zijn. Naast de zeer gedetailleerde informatie toont het boek ook mooie plaatjes. Hoe mooi is het om hier de Zeewind door heen te sturen. Hieronder een paar voorbeelden. Links een voorbeeld van een detailkaartje met exact de beschrijving hoe en waar je moet ankeren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: