Stroomversnelling en SOS
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Nu de droom voorzien is van een datum en het daarmee een doel is geworden lijkt het nu allemaal in een stroomversnelling te komen. Boodschappenlijstjes, klussenlijst herzien en de kalender vullen met wat er nog geregeld moet worden.

Een wens die ik nog had was een automatisch SOS signaal, op een gemiddeld hoofdlampje zit deze functie standaard op maar een eenvoudig printplaatje waar je aan de ene kant 12V kan aansluiten en aan de andere kant bijvoorbeeld je toplicht aan kan koppelen heb ik in de handel niet gevonden. Gelukkig werk ik met een handige collega André samen die hier wel een uitdaginkje in zag. Na een paar dagen vroeg hij wat de tijdcyclus van SOS moet zijn en een paar tellen later had hij het wonderdoosje gereed. (zie bovenste foto).

Eenmaal thuis heb ik het doosje aan een rondschijnend havenhoofdlicht gekoppeld en aan een 12V accu en zie hier een serieus SOS signaal wordt uitgezonden. Nog even monteren en middels een buitenschakelaar kan het signaal geactiveerd worden. We hopen dit nooit nodig te hebben.

SOS is 3x kort – 3x lang – 3x kort en weer opnieuw. Kijk maar of u het herkent.

André bedankt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: