Verlangen naar reizen
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Na drie jaar is ie er dan eindelijk, mijn eerste blog. Het is ook echt mijn eerste blog dus ik ga mijn best doen om Johan te evenaren met zijn leuke blogs :).

Inmiddels kijken we terug op 3 bewogen jaren,vanaf 2018 samen grote plannen gemaakt, geen rondje Carieb maar de reis van Darwin zou het worden. Voorbereidingen uitgebreid gestart, oefen reizen gemaakt, trainingen gedaan, huis in Scheveningen afgerond. En toen werd ons plan om in 2020 te vertrekken doorkruist door corona. Dat bracht opeens een heel andere dynamiek in ieders leven en plannen, zo ook in de onze. Geen gemakkelijke tijd.

In het laatste blog van januari spraken we nog uit dat we waarschijnlijk ook in 2021 niet konden vertrekken… en nu weten we dat zeker.

Dus weer druk aan het werk in nieuwe banen en door met de voorbereidingen aan de Zeewind. Het werk van Johan in Delfzijl is nog uitgebreid met een ‘opknaphuis’ omdat wonen op de boot en het reisklaar maken van de Zeewind niet eenvoudig samen bleken te gaan. En anders gaat hij zich ook zo vervelen :). Daarmee kwamen de plannen en het werk aan de Zeewind wat stil te liggen.

Nu de zomer er weer aankomt, komt ook de energie weer terug om de plannen weer op te pakken en het opknappen van de Zeewind weer te vervolgen. De nieuwe dekluiken liggen er immers nog steeds los op en als we de zomer weg willen moeten die toch minstens vast zitten. Daarnaast gaat de eeuwige strijd tegen roest onverminderd voort. De onderkant van het schip zal komende winter gedaan worden als de Zeewind thuis op de kant staat. Nog even is geprobeerd of dat in Delfzijl lukte maar de Zeewind bleek een formaatje te groot voor de kraan te zijn. Nu zal Johan in duikpak de boegschroef gaan repareren, niet strikt noodzakelijk voor het varen maar wat stuk is moet wel gerepareerd worden!

En ondertussen wordt alles weer wat makkelijk en gaat de wereld stukje bij beetje weer open en komt weer dat verlangen naar reizen!

Marlies

Geef een reactie