Groot onderhoud
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Op 6 november was het zover, kraanbedrijf de Gier was s’morgens vroeg al in de weer om in totaal 20 schepen te takelen. De Zeewind was als één na laatste aan de beurt. De zwaarste schepen als laatst omdat de kraan hiervoor verplaatst moet worden.

17,4 ton netto aan de haak. Een zware dame zullen we maar zeggen. Met hulp van wat vrienden werd er zorgvuldig opgebokt. Na 4 jaar eindelijk weer voor langere tijd op het droge voor groot onderhoud. Zo moeten er nieuwe afsluiters gemonteerd worden, een nieuwe diepte/snelheidsmeter en dikte meting bij de anker bak. Dit naast het standaard werk van schrappen, schuren en schilderen.

Voordat de Zeewind getakeld werd ben ik het weekend ervoor nog even naar buiten geweest om de stootrand te ontroesten. Hiervoor had ik een mooie constructie gemaakt om naast de boot te kunnen werken.

Op dit soort momenten vind ik de boot erg groot en vraag ik mij af of darten met een biertje aan de bar ook een leuke hobby zou zijn. Na een dag schrappen is 3/4 kaal en klaar voor 2 lagen zink primer. Morgen het laatste stukje. Omdat de boot op 6 stempels staat kan ik er steeds 1 losdraaien om ook dat deel te schrappen. Dit voorkomt dat bij het te water gaan er een aantal vlakken niet geverfd zijn.

  1. Goed bezig Johan. Wij zijn 17 nov, de kant op gegaan bij Yagra Hellevoetsluis. Succes met het klussen. Groetjes Robert

Geef een reactie