Onverwachtse wending
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Voor en Na

Waar ik eerder nog schreef dat ik de Zeewind niet uit z’n winterslaap zou halen dit jaar is er toch het één en ander gewijzigd. Het vertrekken in mei ging om een aantal redenen niet door. Eén daar van was de Covid19 crisis. Nergens heen kunnen bepaalde mede dat de Zeewind bleef liggen waar ze lag.

Ik heb toen besloten weer op zoek te gaan naar een baan. Deze heb ik op wonderbaarlijke wijze gevonden. Het begon met een belletje of ik iets kon uitzoeken. Toen bleek dat ze op dit vlak een vacature hadden werd mijn interesse gewekt en ben ik na een bezoek bij het bedrijf in gesprek geraakt.

Er was één uitdaginkje, het bedrijf zit in Delfzijl, slik.

Bij het gezegde er gaat niets boven Groningen, kunnen we hier zeggen ja wel hoor Delfzijl ligt nog een stuk je verder. Zo’n 230 mijl vanaf huis.

Na overleg zijn we tot de modus gekomen dat ik de Zeewind in Delfzijl ga neer leggen voor het tijdelijk verblijf. Dit lijkt eenvoudig totdat je afspraken gaat maken en de havenmeester doodleuk verteld dat van 1 november tot 1 april de buitenhaven dicht gaat en iedereen op de kant gezet wordt. Dit vanwege kruiend ijs. (wanneer was dit voor het laatst denk je?)

In de wintermaanden mag ik nu bij de motorboten liggen. Toch ook aardige mensen. Dus in recordtijd de tent van de boot en de zeilen er weer op. Samen met Marlies en José was de Zeewind in een dag tijd weer toonbaar en zo goed als zeilklaar. José ging weer graag de mast in voor die touwtjes die ik er voor de winter altijd afhaal en natuurlijk het plaatsen van het windvaantje kan in haar taak niet ontbreken ;).

Nu nog even wachten op wind. Door de extreme warmte en matige thermische wind uit het noordoosten wordt het nog een opgave om in Delfzijl te komen. Volgens de verwachtingen gaat het as. donderdag veranderen en draait de wind naar de windhoek zuid-west die mij beter uitkomt. Misschien nog een tussenstop in Scheveningen voor een visje met een korenwijn ;). Ik ken iemand die hier graag van mee geniet ;).

Heb ik nog een paar dagen voor inkopen en de laatste klusjes al valt het niet mee met het warme weer.

Waar anderen doodsangsten uitslaan neemt José alle tijd om foto’s te maken van details, de omgeving en is niet de beroerdste om ook de buurschepen op de foto te zetten. Dus gratis tip als je een boven aanzicht van je boot wilt kom naast de Zeewind liggen als er wordt opgetuigd.

  1. Gratis tip, uurtje factuurtje voor de foto’s;):p

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: