Engeland deel 2
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
8 september 2023
Vanuit:

Van Portland naar Torquay baai en toen Plymouth. De eerste dolfijnen voor de boot. In Plymouth op de fiets gestapt om jeugdherinneringen op te halen in Newton Ferrers. De havenmeester vertelde dat dat maar 7 mijl was. Echter wat hij niet vertelde was dat er 28 bergetappes inzaten, 2 wegafsluitingen en een serieus ongeval met een roadblock. Maar uiteindelijk de baai waar ik 50 jaar geleden met mijn broer en ouders vakantie hield wel gevonden. En…. echt Engels, geen steek veranderd. Ik heb de foto van toen er ook bijgedaan.

Van Plymouth via een tussenstopje naar Falmouth hét zeilersmekka van Engeland. Dit dorp straalt zeilen uit. Met bijna dagelijkse zeilwedstrijden, leuke maritieme winkeltjes en terrasjes die uitkijken op de haven. Een groot maritiem museum aan de haven. De plek waar menigeen vertrokken is voor een grote reis.

Er zijn een paar kleine jachthavens maar het gros ligt aan een boei (mooring) of eigen anker in de haven. Bij het steiger liggen dan ook tientallen rubberbootjes. Echt een gezellig dorp/stadje.  Na een daagje rust en rond slenteren bereid ik me voor om naar Frankrijk over te steken. Komend weekend komt Marlies met de trein naar Brest. Ik wil dus die trein niet missen ;).

Douane heb ik niet gezien, ik ben dus niet ingeklaard dus hoef ook niet uit te klaren. Mooi systeem met allerlei diensten en formulieren maar het is dus nog niet waterdicht.

De gele douanevlag is er wel aan kapot gewaaid. Morgen terug naar het vaste land. Dit wordt een lange tocht.

Foto's
  1. Leuk verslag Johan, maar goed dat de Engelsen toch gekozen hebben voor Brexit. Anders hadden wij misschien ook wel stil gestaan Prettige reis verder.

  2. mooi verhaal Johan nog veel plezier en behouden vaart
    Groet, Hans

  3. Goed je te lezen Johan! Be good be careful!

  4. Wat leuk om dat weer op te zoeken en dat het nog zo herkenbaar was 🤩

Geef een reactie