Spanje Tenerife
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
8 september 2023
Vanuit:

Tenerife, voorlopig eindpunt van de eerste trip. Hier met vrienden het eiland bekeken, heerlijk gegeten en wat klusjes gedaan. Zo is de windgenerator profi vastgezet met RVS pijp en heb ik hoedjes gemaakt tegen het Saharazand wat hier bijna dagelijks neerdaalt. Het advies is dus om alle bewegende delen af te dekken. Tenerife is een veelzijdig eiland met een geweldige hoofdstad Santa Cruz. Gezellige tentjes en alles wat je er nodig hebt. Ze hebben er beter over nagedacht om de industrie buiten de stad te houden. De boot is ingepakt en is in de haven in goede handen. Een aantal mensen wonen aan boord en hebben toegezegd af en toe naar de Zeewind te kijken.

Er is geen werf naast de haven en hierdoor geen straalmiddel wat over de haven kan neerdalen. Met een gerust hart laat ik de Zeewind in de Marina achter.

Met het vliegtuig weer terug en voorlopig weer aan het werk. Thuis gaat de Draak weer te water en kunnen we voorlopig weer even het water op. We kunnen terug zien op een geweldige reis met veel afwisseling en prachtige ontdekkingen.

 

De hoogste berg van het het canarisch gebied. met 3715 meter. Vanaf de zeebodem is deze vulkanische berg ruim 7000 meter.

 

Het auditorium, geheel bekleed met mozaĆÆk tegeltjes

 

Zelf gemaakte hoedjes tegen het stof uit de Sahara

 

Nog een heerlijke cocktail ter afsluiting

 

Als de schilpadden naast je boot zwemmen zit je in andere wateren šŸ˜‰

 

Foto's

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: