Zeekaarten locker
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

250 Zeekaarten……… waar laat je ze? Het totale gewicht is ca 30 kilo. Achterin het schip ligt nog wat extra ballast omdat het schip anders iets voorover ligt (oa. ankerketting). Ik heb het hele schip rondgelopen waar ik de kaarten vlak en makkelijk toegankelijk kan weg bergen. Ik vond een mooie plek onder het bed in de achterkajuit waar ik een mooi laden systeem kwijt kan. Zo werd het plan voor 6 schuifladen geboren. Ook lekker laag in het schip en droog.

De Admiralty kaarten zijn gevouwen 52×72 cm. Uit één multiplexplaat 244×122 kunnen dus 6 bodemplaatjes gehaald worden. In de zijwanden frees ik een sleuf voor de geleiding. KIS (keep it simple). Uit de schuur van pa heb ik nog veel hardhouten latjes die ik hiervoor mooi kan gebruiken. Anno 2022 zijn bouwmaterialen fors in prijs gestegen dus Pa bedankt 😉 of zoals Stef altijd zegt “iedere 25 Euro is weer een extra nacht op de Carieb”. Om toch iets aan het gewicht te doen heb ik 6×24 gaten gezaagd in de bodemplaatjes, toch leuk op 17 ton. 😉

Een leuk klusje met veel passen en meten want niets is haaks of recht én altijd leuk om weer met de kaarten bezig te zijn.

 

Geef een reactie