Zeilen niet verleren
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
27 september 2023
Vanuit:
Numansdorp

Nu de Zeewind al weer een tijdje in Itajaí, in Brazilië ligt vaar ik hier af en toe met de Josephine, of ook wel draakje genoemd. Een heerlijke boot om even tussen twee vergaderingen mee het water op het gaan. Afgelopen maandag middag was zo’n moment. Klaar met het schrijven van een nieuwe training en toen het water op. Even een rondje Tiengemeten.

Nu oktober in zicht komt is het aftellen naar de reis echt begonnen. Zo ontving ik laatst een appje van Wolf, een Duitser die naast de Zeewind ligt met zijn boot de SantaMaria Australis met de vraag of ik iets voor hem mee kan nemen. Zijn bestelling wordt te laat geleverd.

Inmiddels hebben we al een aardige groep van schepen die tussen nu en het einde van het jaar naar het zuiden vertrekken. Er worden veel do’s en don’ts uitgewisseld. We houden via Whatsapp contact.

Ook de mensen die nog wat moeten uitvoeren aan de Zeewind zijn weer geactiveerd. Een Braziliaan is net een kruiwagen hij gaat zo ver als dat jij hem duwt. Ze leveren keurig werk maar wel blijven najagen dus.

In de volgende blog het verloop van de SIMRAD > B&G radar

Foto's

Geef een reactie