Itajaí Brazilië
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
19 september 2023
Vanuit:
Itajaí Brazilië

Itajaí, een redelijk grote plaats onder mijn laatste stop in Paranagua. Door de toename van het onvoorspelbare weer, de grote afstanden heb ik besloten de boot hier in Itajaí te laten overwinteren. Wel een raar idee om bij 32 graden de boot af te tuigen. Deze haven heeft alle faciliteiten en de zeer behulpvaardige Brazilianen geven me een goed gevoel om hier de Zeewind een opfrisbeurt te geven. Ik moet de afspraken wel continue na blijven lopen maar het komt uiteindelijk wel voor elkaar. Ik wil een modificatie aan de boeg uitvoeren om een extra anker te kunnen plaatsen, David de zeilmaker komt om de zeilen te repareren.

Container schepen worden gedraaid om aan de wal te komen. Dit gebeurd zo’n 1-2 keer per dag.

De tijd hier geeft mij de gelegenheid andere dingen te organiseren. Zo ben ik de afgelopen 3 dagen het land in getrokken om de grootste watervallen en stuwdam te bezoeken. Ook een klein uitstapje in Paraguay was leuk om te doen.

De Itaipu dam was zeer spectaculair. Met een waterverplaatsing van zo’n 5000 m3 per seconde wordt 10.000 MW elektrisch vermogen opgewekt. Van zo’n mega installatie gaat mijn technische hart wel harder kloppen.

De watervallen van Foz do Iguaçu zijn van zowel de Braziliaanse als van de Argentijnse kant waanzinnig om te zien met zijn gigantische watermassa’s. Het 15 uur heen en 15 uur terug in de bus zitten zijn deze bezienswaardigheden meer dan waard.

De 2e reis stopt hier en dus schuiven Florianopolis, Uruguay en Argentinië naar de 3e reis in het najaar als alles weer fris en fruitig is.

Omdat mijn vlucht op 14 maart al geboekt was heb ik hier nog mooi de tijd om al met de onderhoudswerkzaamheden te beginnen en mooie dingen in het land te bekijken. Ik zal in de laatste week met openbaar vervoer via Uruguay naar Buenos Aires gaan om op deze manier ook nog een weekje door het land te reizen.

Je kunt me volgen en meer foto’s bekijken op polarsteps.com/JohanvandeGraaf

 

  1. Blij dat je op Polarsteps vaak post👌🏻
    Liefs van Kees en Corry 😘😘😘

  2. Mooie filmpjes en foto’s, Johan, Ben wel benieuwd naar wat er is gebeurd. Schade aan je boot en gekneusde ribben klinken niet goed. Stay safe!

  3. Gigantisch!!! In een woord. Goeie terugreis.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: