Zeewind krijgt zusje
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Nu de Zeewind voorlopig in Delfzijl ligt dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een dagzeilertje te gaan zoeken voor bij het huis. Dus laptop open en zoeken in Groningen/Friesland om eens te gaan kijken. Dit bleek nog niet eens eenvoudig om iets leuks en niet te duur te vinden.

Via Spreurders.nl kwam ik wel wat bootjes tegen maar toen mijn oog een paar keer op een draak viel werd ik enthousiast. Een soortgelijke boot ligt ook in de buurt bij het huis en ik had al eens gezegd dat ik dit mooi zeilen vind.

Dit beeld liet me niet meer los en zag verschillende mogelijkheden in het hoge noorden. Ik heb er twee geselecteerd, ééntje in Grou en één in Wijckel (vlak bij Lemmer). Maar eens een afspraakje gemaakt voor oriëntatie.

Een Draak heeft een mooie lijn, is een klasse boot en is zeer stabiel. Door de Corona is er een behoorlijke vraag naar kleine boten, niemand kan immers naar het buitenland. Dus kort na de bezichtiging in Grou belde de eigenaar of ik al iets wist. Want er hadden zich al meer mensen gemeld. In Wijckel vond ik een draak van een liefhebber en Volvo rijder ;). We hadden snel een klik en ik merkte dat de verkoper het liefst een liefhebber zocht en niet op zoek was naar de hoogste bieder. Deze draak heeft een mooi verhaal, is zeilklaar, stond al op de trailer en zeer compleet met extra zeilen en draagt een mooie naam. Ik voelde dat ik snel moest handelen en we waren het snel eens.

Samen met Kees heb ik de boot opgehaald en in Strijensas gebracht. Hier de afspraak gemaakt voor de te water lating en het optuigen. Ik heb samen met Marlies de mast erop gezet en de zeilen. Vanwege het slechte weer heb ik een goed glas champagne bij de te water lating even uitgesteld. Brr koud. Terwijl Marlies terug reed heb ik de boot omgevaren naar Numansdorp.

Ondanks dat deze boot wedstrijd allures heeft en klaar is voor de avondwedstrijden op het Hollands diep is ze ook heel stabiel en goed inzetbaar om voor even het water  op te gaan. Wat is er heerlijker om naast je huis een bootje te hebben die klaar ligt om op te stappen.

Het is weer even wennen om dicht, laag bij het water te zitten en alle touwtjes, bakstagen en functies te ontdekken. Het omzeilen van Strijensas naar de haven ging in ieder geval goed. In een nieuwe lock-down kunnen we altijd nog het water op.

Josephine uit.

  1. Dat is inderdaad een prachtige naam. Vet paps!

Geef een reactie