Zeewind, Covid 19 en wat anderen doen
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
17 juni 2020
Vanuit:

Nu wij besloten hebben om dit jaar voorlopig niet uit te varen en de wintertent over de boot te laten, merken we dat meer vaarders het dit jaar anders doen. Zo worden er minder jachthavens bezocht, wordt er heel veel geankerd en zijn het meer dagtochtjes.

Maar er wordt ook veel geklust. Zo hebben vrienden met een multihull, die ieder jaar maanden op het water te vinden zijn,  besloten hun schip juist in deze periode in een loods te zetten en een complete refit uit te voeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere vrienden die al twee jaar op wereldreis zijn en zeker nog niet het idee hadden om terug te keren, kiezen nu een goed weer moment om weer richting Nederland te komen. Vriend Marcel (van de grote lieren) ligt met zijn boot in Spanje maar kan nog steeds geen kant op. In het blad Zeilen lees je de talloze verhalen van gestrande zeilers op de wereldbol.

De hele crisis houdt ons aardig bezig. Dit sterkt ons in onze beslissing om onze reisplannen dus nog maar even uit te stellen. Na de vele verbouwingsactiviteiten kunnen we het daarom nu rustig aan doen en meer aandacht geven aan de voorbereidingen. Binnenkort starten en klus activiteiten weer aan de Zeewind.

De nieuwe dek-luiken, het roestvast-stalen aanrechtblad verder afmaken, de grote lieren op de kuiprand, de ankerbak afmaken, schilderwerk en nieuwe buiten kussens zijn maar een greep van de activiteiten. Nog genoeg te doen dus. Wij (ik) hoef me niet te vervelen.   Blijf ons volgen.

Zeewind uit!

 

Geef een reactie