Portugal Porto en Nazaré
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
27 september 2023
Vanuit:
Nazare

Met de prachtige ria’s achter ons verlaten we Spanje en zet ik koers naar Portugal. Na een flinke tocht met een nachtje door voer ik Porto binnen. Hier stapte Marlies weer even op om samen de stad te bezoeken. Een mooie stad aan de Douro, een rivier door een vallei die zeer bekend is onder de portliefhebbers. Uit deze streek komen de beste portwijnen. Leuk idee van Marlies om dan een proeverij te doen bij één van de beste huizen in de streek Graham’s. We weten nu alles over de Ruby en Tawny porten. S’avonds nog een origineel Fado optreden beleefd. We kregen uitleg wat de fado echt betekent en hoe deze gespeeld behoord te worden. Verder is het station met z’n prachtige muurschilderingen op gebakken tegeltjes de moeite van het bezichtigen waard.

Marlies is weer met de bus verder richting Lissabon voor weer een week werken. Ik ben via Aveiro naar Nazaré gevaren, hét surf mekka van de wereld. Door een enorme trog in de oceaan wordt bij een bepaalde wind en stroming het water tot enorme golven opgestuwd. Omdat het zo plaatselijk is, is het moeilijk te begrijpen dat je er gewoon omheen kunt varen en rustig in de haven kunt liggen. Op de markt kan je goedkoop groente en fruit kopen. Bij het bakkertje merkte ik dat de toeristen meer betalen. Portugees spreken heeft dus voordelen.

Wel even op de beroemde rock gekeken waar ik afgelopen nacht om heen voer. Hier hangen de meest waanzinnige foto’s. Golfhoogten van meer dan 20 meter zijn geen uitzondering.

Nazaré heeft een zeer gastvrije haven, met veel toeristische activiteiten, zo kun je voor 40 Euro dolfijnen gaan kijken, wel decadent dan om te zeggen dat ik ze iedere dag voor m’n boot heb zwemmen ;).

Foto's
  1. Goed en duidelijk omschreven. Volg je ook via AIS. Fijn dat je met planning Marlies ook regelmatig oppikt. Denk aan onze Port-testen….
    Voorzichtig en geniet weer Johan

  2. Porto is een aanrader dus! 🙂 We genieten nog dagelijks mee van je geweldige avontuur! X Astrid en Christa

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: