Eigen huis en tuin
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Alle volgers een goed en gezond 2021 toegewenst. Hopelijk kunnen we weer snel het water op en komt de reis weer in beeld. Het zal mij echter benieuwen  hoelang het gaat duren voor dat iedereen gevaccineerd is. Misschien kunnen we ook dit jaar nog niet weg. In ieder geval geen reden om stil te gaan zitten. Vandaag weer wat klussen opgepakt.

Vroeger keek ik veel “Eigen Huis en Tuin” met Rob en Nico. De klusjes die Nico deed waren altijd binnen een paar minuten gefixt. Hij hoefde nooit te slopen of onmogelijke constructies te bedenken en Mac Guyver hoefde er ook nooit bij gehaald te worden. Anders is het op een boot, iedere keer moeten de meest creatieve dingen bedacht worden om alles passend te krijgen. Maar nu had ik eindelijk ook eens zo’n klus. Al bijna een jaar heb ik 3 nieuwe Gebo dekluiken aan boord. Netjes in het karton verpakt lagen ze in de voorhut. Het nieuwe jaar is begonnen en vandaag ben ik gestart om de oude dekluiken te vervangen. Mijn idee was om er eerst maar eens één te gaan doen dus het gereedschap verzameld en aan de slag gegaan. Heerlijk dat de tent over de boot staat zo heb ik een mooie werkruimte.

In no-time waren de 3 ramen vervangen met een geweldige pasvorm. Blij dat ik voor Gebo gekozen heb, de degelijkheid straalt er van af. Nu zag ik bij de oude ramen dat de rvs boutjes al in een jaar tijd behoorlijk waren ingevreten in het aluminium. Dus wil ik de ramen niet meer met rvs vastschroeven. Omdat lijmen vaak sterker is dan lassen of boutverbindingen maar even contact opgenomen met ABC in Lelystad. Frank en Jeroen zijn echte lijm specialisten. Hen heb ik gevraagd om een juiste lijmverbinding te maken. De boutgaatjes vul ik met  polyamide kunststof boutjes. Omdat het kitten een juiste temperatuur vereist kan ik dit pas doen als de temperatuur weer wat stijgt.

  1. Nu kunnen we jouw bericht wel ontvangen gelukkig. Succes met de boot klaarmaken. Maar voor dat iedereen een prik heeft gehad zal de zomer wel voorbij zijn.groetjes Cor en Marja

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: