Diepte / Snelheid en Windrichting
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Met de aanschaf van de AIS, (waarmee andere schepen zichtbaar zijn) en kaartplotter in combinatie met stuurautomaat kreeg ik het NMEA systeem aan boord. Dit is een handig kabelsysteem waar ik alle componenten aan kan koppelen. Het systeem analyseert wat er in het systeem zit en zo kan op ieder scherm alles naar voren getoverd worden. Echter de diepte- snelheid en windmeter waren nog van het oude SIMRAD systeem. Een koppelkabeltje gaf heel vaak storingen waarna het hele systeem opnieuw opgestart moest worden. Tijd dus voor nieuwe klokken en nieuwe bekabeling. Nog even en ik kan de boot zelf laten varen en vang ik hem aan de andere kant van de wereld weer op, šŸ˜‰ KISS, staat voor keep it stupid simple, of te wel hou het simpel. En dat is ook mijn streven. Heel leuk alle snufjes maar zeilen zonder electronica en kijken naar het weer en het voelen van de wind vind ik het allerleukste.

De elementen trotseren en varen op eigen kompas (lijfspreuk van mijn moeder) is waar het mij om gaat.

Op deze website onder het kopje “WAAR BEN IK” kan je Ć©Ć©nvoudig zien waar de Zeewind op dit moment is. Dit was het weer even, komende dagen de kluslijst verder afwerken.

 

Geef een reactie