Portugal; Peniche, Cascais, Portugese Eilanden
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
8 september 2023
Vanuit:

Van het surfmekka Nazaré via Peniche naar Cascais gevaren. Peniche is geen aanrader. De vissersboten varen op volle snelheid de haven in met een enorme hekgolf. De Zeewind kan met 18 ton echt wel wat hebben maar dit is te gek. In Cascais trof ik Marlies aan de kade die net op het punt stond weer naar haar appartement terug te gaan. Dus snel het bootje eraf zodat we samen nog iets konden eten. Cascais is een gezellig stadje vòòr Lissabon. Een geweldig baai waar we Jeroen en Sylvia troffen met een iets kleinere Zeewind de “Netjer”. Leuk om elkaars schepen te vergelijken. Jeroen hielp me nog met de SSB waarmee ik nu de weerberichten en mail kan ontvangen.

Toen volgde de overtocht naar Porto Santo één van de Portugese eilanden boven Madeira. Het startte met windstilte maar al snel kwam de wind en werd ik zeeziek. Fijn dat we samen waren. Porto Santo kwam na 85 uur uit de mist te voorschijn. Wat een heerlijke plek was dat. Helder water, aardige mensen en mooie wandelingen. Marlies heeft werkelijk het hele eiland gelopen. Ik was met 35000 stappen bij de eerste wandeling wel even klaar ;). Gezien het weerframe zijn we na 4 dagen vertrokken naar het verlaten eiland Islas Desertas, waar natuurbehoud waakt over de 24 monniksrobben die er leven. Een geweldige ervaring. Via een handdoek bleken we een hagedis mee genomen te hebben die we in Machico weer aan land hebben gezet. De stakker, maar is wel van eiland verhuisd.

Door het opkomende slechte weer hebben we beschutting gezocht op Madeira. Eerst geankerd bij Machico en daarna door naar Calheta. Funchal even bezocht om te tanken maar al snel zagen we dat deze overvolle, drukke stad niet ons ding was.

In Calheta de haven opgezocht door een piepkleine invaart en hier een aantal dagen geboekt om met een scooter het binnenland te gaan verkennen. Volgende week verlaat Marlies mij en de Zeewind waarna ik door zal gaan naar Tenerife. Maar voor nu volop genieten op Madeira met zijn pracht en mooie natuur.

Via de onderstaande link schakel je naar het uitgebreide verhaal in Polarsteps

Geef een reactie