Spanje deel 2
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
8 september 2023
Vanuit:

Dachten we dat in de vorige blog het feest afgelopen was in Camarinas. Op de dag dat Marlies naar Muxia gewandeld was ging de hele feestvloot precies naar Muxia.  Dus ik ben er met de kleine rubberboot achteraan gevaren en zijn we samen terug gevaren. Of dit helemaal verantwoord was laten we maar achterwege. Leuk was het wel. (Foto’s rechts)

Van Muxia zijn we verder gegaan en hebben bijna alle Ria’s in noord Spanje bekeken. In Arousa heb ik nog een kennis Marcel opgezocht waarmee we zijn ervaringen van Pategonië gedeeld hebben.

In de baai van Vigo (zeer grote stad) het langste blijven hangen. Het paradijselijke eiland Ceis dat vóór Vigo ligt, de geweldige ankerplaatsen, Cangas, de dolfijnen rond de boot en het heerlijke weer zou je heel lang vast willen houden. Maar juist Vigo (meest smerige stad in de wijde omgeving) was de plaats waar Marlies de Flixbus naar Porto nam om weer te gaan werken. In de ankerbaai bij Vigo voorbij de Rande brug (zie foto) ontdekte ik wat waterlekkage bij de schroefas. Niet dramatisch maar toch. Toch maar terug naar Vigo waar ik bij Punte Lagoa een afspraak gemaakt heb bij de werf. Zij heben me geweldig geholpen en de Zeewind getakeld. Super aardige mensen en zeer hulpvaardig. Ze spreken nauwelijks Engels maar met Deepl translate kom je heel ver.

Met het vervangen van een paar sealringen was de klus weer snel geklaard en kan ik weer zorgeloos verder. Morgen de laatste dag Spanje en dan gaat de Portugese vlag in top. (ook weer zelf gemaakt door Marlies ;))

Omdat ik in Vigo een dagje moest wachten voor de onderdelen en de bezetting van de kraan gelijk maar weer een klusje gedaan. Een nieuwe lier op de mast gezet.

Foto's
 1. I am not sure whether we established communication before. Rhys Waters gave me your website information. I have a Koopmans 52 model 225 that I am rebuilding in Las Palmas Gran Canaria. It would great to compare notes.

 2. Geweldige beschrijvingen van je tocht; zou zelf de Engelse kant iets sneller gedaan hebben maar ik zit hier he! Prachtig en mooi dat jouw droom nu ook uitkomt en ik wacht af op verdere verhalen. Zoals we bij de marine zeiden: God speed!!!

  • Hoi Daan, dank je wel voor je reactie, Engelse kust kon zeker sneller maar Marlies zou pas 9 juli in Brest zijn. Dus had ik de tijd. Falmouth had ik wel langer willen blijven liggen. Maar vanwege zorgen thuis en het weerframe toch maar eerder overgestoken.

   • Hoop dat je de zorgen een beetje achter je hebt gelaten als je onderweg bent. Houden contact zo; ben trots op mijn Beheerder.
    Daan

 3. Prachtige foto’s en mooi verhaal.
  Groetjes, Petra en JK

Geef een reactie