Ennnnn los !!!!!
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
8 september 2023
Vanuit:

En toen was het zover, de trossen gaan los. De afgelopen weken waren misschien wat vol dagen maar wel hele mooie dagen. Vreugde, emotie, vriendschap, gezelligheid, geregel, liefde, energie, werk, collegialiteit zijn de situaties die in een week tijd voorbij zijn gekomen. Als ik deze weken in één woord zou moeten samenvatten dan noem ik verbondenheid. Dat is waar het om draaide.

Door Haringvlietbrug bij Tien gemeten werden we opgewacht door D’r aak van Jan Kees en Petra die een eindje mee voeren. Super attent en toen voelde het al echt dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Maar eerst naar Scheveningen voor een bijzonder familie gebeurtenis en na een groot bruilofsfeest en laatste afscheidsbiertjes met vrienden gan Marlies en ik vandaag zee op. Scheviningen is in vlaggentjes gehuld. Hoe leuk om met dit feest te vertrekken.

Na 2 jaar wapperen was de 3-kleur aan vervanging toe en ook de KNRM is weer gesponsord. Laatste verse boodschappen gedaan en 300 liter vers water getankt.

Valkuil is nu om gelijk vol gas te geven. Onthaasten is nu aan de orde en even geen wekker. Sinds 2014 is het maken van een grote tocht al een droom. En de droom is een doel geworden nu er een datum aan gehangen werd. Er zal koers gezet worden naar het zuiden. Het eerste traject gaat van Den Haag naar Brest. Op dit moment heb ik het plan om via de Engelse kust te gaan, ondanks de extra douane perikelen heeft de Engelse kust meer anker mogelijkheden en met overwegend westenwind minder golfslag. Maar voor nu; trossen los……..

 1. Mooie reis toegewenst Johan!

  • Hartelijk dank Gerard

 2. Hallo Zeewind, heel veel succes met jullie avontuur! Behouden vaart gewenst van Daan en Linda

 3. Lieve Johan en Marlies, we wensen jullie een behouden vaart en veel reisplezier toe. Geniet van jullie reis, enne stuur af en toe een berichtje,! Maar vooral kom gezond en wel weer terug!!! Veel liefs van Cor en Marja van de Graaf.

  • Super bedankt dat jullie zo meeleven, liefs

 4. Lieve Johan, een heel goede reis gewenst vol kostbare momenten. Stoer en dapper om nu écht te gaan.

  • Hoi lieverds, dank jullie wel. X

 5. Good Luck ZEEWIND ctew!

  • Dank jullie wel

 6. Goeie wind en behouden vaart! 👍🏼

 7. Geniet met volle teugen ervan!! Het is je gegund!!

  • Dank je wel liefje xp

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: