En jij dan?
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
8 september 2023
Vanuit:

Laatst zei een hele goede vriendin van me: “Jo je werkt hard aan je lijstje, en het zijn voor mij allemaal technische zaken maar hoe is het nou met jou/jullie?””Ik lees zo weinig over jou”. Ik moet je zeggen dit raakte me wel want als bezige bij ben ik altijd maar aan het doen en lijk ik steeds meer op mijn vader die ook altijd bezig was en nooit liet blijken hoe het nu echt met hem ging. Ik moet je bekennen dat het soms ook wel makkelijk is om mijzelf achter te verschuilen, achter het doen. Maar wat vind ik nu echt. Ik kan mij nog een andere discussie herinneren waarin mijn liefje vroeg waarom wil je op reis? Ook zo’n diepte vraag. Voor de één zal het de ultieme vakantie zijn, wat ze ook niet weten omdat één keer de eerste keer moet zijn en voor de ander een onbekende droom. Voor mij is het de prestatie, kan ik het, durf ik het. Het lijkt me zo gaaf van de wereld af te varen, rondom geen land meer te zien en dan na dagen aan te komen in een land wat ik bedacht en berekend had. Het liefst zonder electronica. Dat ik alle denkbare hulpmiddelen aan boord heb mogen duidelijk zijn. Voor mij zijn deze ter controle. Spannend?, ja dat zeker, te risicovol? nee dat niet. Ik vaar op eigen kompas en naast een plan A is er altijd een plan B. Bij twijfel niet inhalen geldt in het verkeer en dat geldt op het water ook. Dick Koopmans vertelde ons dat zij geen bereikbaarheid hadden. Dit om de eenvoudige reden dat als er iets ernstig gebeurd zou zijn hij wellicht verkeerde beslissingen zou nemen om bv gehaast terug te gaan terwijl hij er niets aan kan doen.

Nog een volle maand en dan is het zover en dan trekt de open zee. Nog wel wat dingen te doen maar de essentiële zaken zijn geregeld.

Vol in de zin dat er nog grote zaken staan te gebeuren die allemaal een plekje gaan krijgen.

  1. Johan, ik ken je al zo lang en weet dat je naar dit moment al jaren uit hebt gekeken. Ik wens je een goede en behouden vaart. Doe voorzichtig vriend, zie je in september weer.

    • Dank je wel mattie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: