Doorpakken
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Sinds het stralen, 4 weken geleden, heeft het veel geregend en heel veel gewaaid waardoor we niet de volgende stap konden zetten om te verven. Maar nu het weer beter wordt kunnen we doorpakken. Het vocht heeft toch weer wat vliegroest veroorzaakt. Met een goede roestborstel op de haakseslijper ging het er eenvoudig af.

Tussentijds de kap vast gezet op de kajuit. De ondergrond geschuurd, vetvrij gemaakt met azijn en een goede zwart polymeer kit gebruikt. Met een zware spanband de kap op het dek getrokken. Hierdoor kwam de kit hier en daar wat naar buiten. Achteraf was het beter geweest om met tape de naden goed af te plakken maar daarvoor was ik te laat. Besloten om de kit te laten drogen en later met een mesje de resten te verwijderen.

Omdat de voorste ruit in de kap iets te groot (qua hoogte) is, heb ik lang zitten puzzelen en schetsen hoe ik de klokken zoals de diepte, wind, stuurautomaat en GPS kon plaatsen. Afgelopen weekend bedacht om een losse bak te maken waar de apparatuur in geplaatst kan worden.

De komende dagen wordt beter weer voorspeld zodat we verdere stappen kunnen zetten van schilderen en dus verder doorpakken. Binnenkort weer het water op.

Geef een reactie