Duikbrevet
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Vorig jaar zomer op vakantie in Ramsgate stond er een sterke aflandige wind. Ik gebruikte de boegschroef wat intensiever dan normaal. Ik vind het altijd een sport dit hulpmiddel zo min mogelijk te gebruiken maar dat terzijde. Of er iets tussen de schroef gekomen is of dat de vermoeiing z’n tol heeft geeist zal ik nooit te weten komen maar feit was dat er ineens een heel raar geluid klonk en er geen voortstuwing meer was.

Na een duik in het water bleek het schroefje er nog wel op te zitten en het blijkbaar een breekpennetje moest zijn. Zo onderwater met een hap lucht 2 parkers losdraaien en het pennetje vervangen leek mij niet zo’n geslaagde actie dus de rest van het seizoen maar zonder boegschroef gevaren.

Besloten om een winter de kant op te gaan, wat ik eigenlijk voor eind 2017 gepland had. Dus in oktober 2016 is de Zeewind het water uit gegaan. De overige blog’s geven een verslag van alle activiteiten van de afgelopen winter. Pfff en dat alleen door een breekpennetje van een paar euro.

“Zou het niet handig zijn om te kunnen duiken” moet er ergens door m’n hoofd gespeeld hebben toen ik aan Jose (dochter) vroeg of ze het leuk zou vinden om samen met mij een duikbrevet te gaan halen.

Afgelopen weekend 18/19 maart was het dan zover. 5 zwembad duik oefeningen bij Globe in Den Haag bij het SSI duikcentrum en afgesloten met 50 vragen theorie-examen. Nu enkel nog een 4-tal buiten duiken (eind mei) en het brevet is een feit. Weer een nieuwe hobby? nee niet echt, puur voor de fun en om de mogelijkheid te hebben om een uitrusting te kunnen huren voor het geval dat. Een breekpennetje dus. šŸ™‚

Geef een reactie