Generale
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Inmiddels zijn we weer thuis na 3 weken op zee te hebben geleefd. Na Lowestoft nog Hull en Newcastle aangedaan en via Vlissingen weer naar huis. Soms op de limiet soms heerlijk achter het anker. Tip: 50-75 meter ketting is een must. Met soms 6 meter eb en vloed ligt er al snel 40 meter ketting overboord bij toenemende wind zit je dan al snel op ruim 50 meter.

Deze vakantie was naast het heerlijk ontspannen en een pint drinken in de Harbour Inn in Lowestoft ook een generale voor onze reis. En we kwamen best wat dingetjes tegen. Tegelijkertijd is een vakantie niet representatief voor een reis waar er veel minder tijdsdruk heerst. Er komt altijd snel een einde aan 3 weken en verwaaid liggen kan eigenlijk niet.

Wat leerden we, we ontdekte dat er via de ankerketting behoorlijk wat water naar binnen komt en dat tijdig pompen veel schoonmaakwerk scheelt. Op de overtocht terug naar huis met 25-30 kn wind vingen we zo’n 40 liter zout water op via de ketting pijp. Niet leuk als dat weer onder de vloer slingert.

De kap (Sprayhood) is nu al een geslaagd project en ondanks dat ik er niet meer over zou schrijven heb ik in deze vakantie de laatste dingetjes gedaan om hem helemaal af te krijgen. De verlichting en geluid werken inmiddels. Ook een USB aansluiting voor de nodige apparatuur werkt.

Bij het grootzeil strijken zetten we voortaan de bulletalie (lijn aan de giek om gijp te voorkomen) erop. De giek is hiermee gefixeerd en maakt het zeil opbinden een stuk eenvoudiger. Bij een stevige golfslag geeft het je houvast.

Andere dingen zoals kastjes vastzetten en andere indeling zijn inmiddels op de kluslijst gezet. De komende winter zetten we de Zeewind op de kant om de huid en het onderwaterschip aan te pakken.

Genoeg te doen dus weer.

sy Zeewind uit.

Geef een reactie