Herfst in aantocht
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Nadat we een heerlijke zomer hebben gehad en het water weer dun hebben gezeild beginnen we na te denken wat er allemaal moet gaan gebeuren dit najaar en de komende winter.

Ik heb besloten de Zeewind een winter op de kant te zetten. Dit is voor mij uniek want een schip hoort gewoon in het water. Maar er moet wel het een en ander gebeuren.

Reparatie boegschroef; de meeneempen is gebroken en moet vervangen worden. De schroefaslagers moeten vervangen worden. Als de schroef meedraait door het zeilen is het geratel goed te horen. Dit zal zeker niet meevallen omdat deze doorgaans erg vast zitten. Hier en daar wat roestplekken in de huid wegwerken. Het aanbrengen van de beugels voor de Windpilot, de stuur windvaan die het schip straks op koers moet houden. Het zwemplateau, ter bescherming van de windvaan. Tot zover redelijk eenvoudige klusjes. De zwaarste klus wordt de dubbelingen uit de huid halen. Ter plaatse van het kombuis zit een dunne plek in de huid waar we 5 jaar geleden platen opgelast hebben. Deze worden er weer uitgeslepen en nieuw ingelast. Dus weer een ambitieus plan voor de komende winter.

De mast gaat eraf voor nieuwe verstaging en het aanbrengen van maststeps.

Focus is het onderwaterschip. Alles boven de waterlijn kan ook later. De foto toont hoe het er op 29 oktober weer uit gaat zien maar dan zonder mast. maar eerst nog een paar weekenden varen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: