Het klussen is weer begonnen
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Nu de dagen korten en de herfst op zijn eind loopt hebben we de zeilen van de Zeewind opgeborgen en breekt er weer een periode aan van klussen en veel tekenen en schetsen bij de haard. Marlies is druk bezig met TKN (theoretische kust navigatie) (24 nov. examen).

De sprayhood is zover klaar dat hij aan boord gehesen kan worden. Daarna zetten we de tent erover. Dit zal volgende week gebeuren.

Jan Moers heeft de tentdoeken gerepareerd en het grootste (middelste) zeil door midden gehaald zodat het beter te hanteren is.

Deze winter staat het teakdek en roest op het programma. Hier en daar hebben we serieuze roest problemen in de verschansing. Daarvoor hebben we weer de straalunit bij Nobelproducts gereserveerd. Maar voor het zover is moet er eerst hier en daar nog wat teak weggehaald worden.

Intussen is de nieuwe 6 pk Yamaha compleet gereviseerd en weer in top conditie dus dat is ook geregeld. De nieuwe boordverlichting is ook ontvangen en deze monteren we in het voorjaar weer, toch wel mooier. šŸ˜‰

Verder staat er op het programma; sprayhood monteren, blokroosters, buiten kussens, plinten kajuitvloer, elektra ( 2 accuplaatsen erbij).

Volgende week weer plaatjes. Best spannend als de kap aan boord staat.

Geef een reactie