Koopmans
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Na het lezen van de reizen van Dick en Elly Koopmans werden we steeds nieuwsgieriger om deze mensen te ontmoeten om van hen te mogen leren.

 

Vanwege ons Koopmans ontwerp van het type Vanguard 1300 en onze plannen om naar Zuid-Amerika te gaan hadden we een aantal vragen.

 

Na wat mail contact waren we afgelopen vrijdag welkom om op de thee te komen in Lelystad. Natuurlijk best spannend voor hen omdat ze niet wisten wat voor vlees ze in de kuip hadden. Het was mooi weer en zaten buiten in de tuin. Al snel kwamen de zeilverhalen los en raakten we niet uitgepraat over de avonturen van dit mooie stel avonturiers. Wij werden er zeer door geraakt door de eenvoud en het doorzettingsvermogen van deze 2 mensen. Marlies en ik werden steeds enthousiaster en zo leerde we de kneepjes van het varen. Over het eten aan boord, de techniek, stabiliteit en de do’s and dont’s van het varen. We zaten op ons gemak, het was gezellig en na 3 bevlogen uren vroeg ik of we met hen op de foto mochten. Marlies maakte de foto van dit geweldige stel.

 

Terug in de auto hebben we de tips op geschreven die we zeker ter harte zullen nemen. We voelen ons trots met onze degelijke Koopmans en zijn weer een stapje dichter bij ons doel.

 

  1. Leuk! Beide boeken van Dick en Elly Koopmans staan ook bij ons op de boekenplank en zijn een bron van inspiratie. Weliswaar op andermans kiel zijn we inmiddels op Spitsbergen en op de Azoren geweest. Mede dank zij …

Geef een reactie