Laatste klusjes, nu varen !
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

In de vorige blog had ik nog een lijst met klusjes die op het programma stonden voor de afgelopen week. Naast heel veel andere klussen en konningsdag is het toch gelukt bijna alles af te vinken van het lijstje.

Het anker weer aan de boeg hangen was nog even een Mac Gyver actie. Door de harde wind en even geen beschikbare bootjes bedacht ik een andere manier om vanaf de steiger (kruiwagen) naar de boeg te komen. Omdat de Zeewind achteruit in het vak ligt en ik niet met de ketting door het gangboord wilde besloot ik het anker met ketting op te hangen aan 5 stootwillen en zo via het water naar voren te laten drijven. Ik was zelf ook verbaasd over het drijfvermogen maar heel eenvoudig en de snelste methode. Met de sterke dwarswind hoefde ik daarom de boot niet om te draaien.

Voor de geleiding van de draden van het rolfoksysteem heb ik de oude scepter potjes gebruikt waar een nieuw systeem is aangebracht.

Een stalen schip van bijna 30 jaar is voorlopig nog niet klaar om mee op reis te gaan maar voor nu gaat de gereedschapskist dicht en gaan we lekker het water op. Komende week wordt het mooi weer en dan heb ik nog een week voordat ik aan m’n nieuwe uitdaging begin.

Het zwembordes wat tevens de bescherming is voor de windvaan, ligt nu bij de verzinkerij en gaat daarna naar Rotterdam waar het nog van een poedercoating wordt voorzien.

De komende zomer ga ik de windvaan eens uitproberen en zal daar zeker over schrijven.

Geef een reactie