Larvik terug naar Lauwersoog
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Daar waar het begon zijn we ook weer geëindigd in Lauwersoog. Met het venijn in de staart. Na de CAMR is Wim op het vliegtuig gestapt weer terug naar Vlieland naar zijn eigen familie en boot. Inmiddels was Marlies in Noorwegen gearriveerd en herenigd met mij en de Zeewind. Vanaf Larvik in Noorwegen via de Zweedse kust zijn we overgestoken naar de oost Deense kant. Hier is het veel eenvoudiger mooie anker plekjes te vinden dan aan de Zweedse kant. In Zweden liggen de locals meer met de voorsteven aan de rotsen en achter op een anker. Hier hadden wij geen ervaring mee. En ook niet de juiste kaarten.

Al snel hadden we door dat Larvik > thuishaven Numansdorp een aardig traject is voor 2 weekjes. Dus iedere dag toch wel een stuk varen. Voor bruggen hoef je niet te wachten die maken ze hier wel wat hoger dan in Nederland.

Misschien een ideetje voor de Nederlandse Rijkswaterstaat. Dat iedere keer open en dicht kost ook wat. Deze in de Grote Belt was 65 meter doorvaart, ruimschoots voldoende 🙂

Bij Kiel een ticket gekocht ( 35 Eur) om door het kanaal te mogen varen. Samen met de reuzen in de sluis en onderweg prachtige bruggen gepasseerd. Hier bij Rendsburg hangt de autopont onder de spoorbrug. (Alleen nu helaas in onderhoud).

Via Helgoland (aanrader !) en Nordeney terug gevaren naar Lauwersoog waar de storm lostbarste. Met deze geweldige reis van Lauwersoog > Larvik > Lauwersoog zetten we 1220 Nm op het log (2250 km).

Venijn

Nadat we in Lauwersoog hadden vast gemaakt stak er een storm op over het wad met windstoten boven de 50 knopen (windkracht 9-10). We lagen toen veilig vast achter de dijk. Van diverse hadden we de waarschuwingen ontvangen waarvoor dank.

Slapen was geen probleem. 😉

Heel veel mooie plaatjes kunnen schieten.

Geen averij, veel geleerd, in één woord geweldig.

Zeewind uit!

  1. Geweldig om je verhaal te lezen. We wensen jullie een behouden vaart. En nog heel veel plezier op jullie reis.

Geef een reactie