Nieuwe ankerbak
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Nadere inspectie bij de ankerbak leerde dat hier een nieuw projectje aan zat te komen. Niet alleen om de 75 meter ketting te kunnen herbergen maar ook om het lekwater goed te kunnen weg pompen. Het lekwater wat tijdens de vakantie over de rand is gelopen baarde mij zorgen. Het was geen loos alarm. De bak bleek zelf ook lek te zijn. Ik heb de bak in stukken gezaagd en verwijderd.

 

Daarna alle resten en purschuim verwijderd en alles goed gedroogd. De stalen huid is roestvrij gemaakt en dik geprimerd met 2k-primer.

 

Vervolgens weer een nieuwe bak opgebouwd uit watervast verlijmd multiplex. Deze wordt verder afgedekt met 3 lagen epoxy inclusief glasmat. Tegelijkertijd wordt er een afvoerbuis aangebracht om het lekwater te kunnen afpompen.

 

Omdat ik de ankerbak tot onder de waterlijn gebracht heb kan er geen loospijp gemaakt worden zoals veel andere schepen hebben. Ik heb er bewust voor gekozen alle zware gewichten zo laag mogelijk in het schip te brengen wat de stabiliteit van het schip ten goede komt.

Geef een reactie