OPST / Marcom A
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

OPST

Terwijl heel Nederland vorige week met Pasen genoot van de zon zat Marlies (en nog een paar) te blokken en te proberen het hoofd letterlijk boven water te houden in het KNRM STC oefen centrum in Rotterdam om het OPST, Offshore Personal Survival Training te scoren. Na de theorie op zondag slaagde ze met vlag en wimpel voor het examen. Gefeliciteerd! Ook dit hoort bij een goede voorbereiding om zee op te gaan.

Marcom A

De opleiding die ik wil gaan volgen is Marcom A, dit om de HF Radio, ook wel SSB genoemd, te mogen bedienen en om te mogen zenden. Met deze radio kunnen we onder andere de weerkaarten via de laptop binnen halen. Met het zenden hebben een veel groter bereik dan met de normale marifoon en kunnen we contact maken met bijvoorbeeld kustwachten als dit nodig mocht zijn. Ik heb gekozen voor een online opleiding bij T-O-N, www.t-o-n.nl met een praktijk gedeelte. Het is voor mij niet naast de deur maar ze hebben goede referenties. Én omdat ik al het basis certificaat en Marcom B heb wordt de online versie aangeraden. Daarnaast bieden ze een bundel met alle examenvragen.

Omdat het laatste examen van dit seizoen 15 juni is moet ik even bezien wat we gaan doen omdat deze dag mij zeer slecht uit komt. De training en praktijk dag gaan al wel van start. Een kind mag met mobieltje de hele wereld bellen maar om de knop in te drukken van een HF radio kost je een slordige 750 euro + het afleggen van een examen. Rare wereld.

Geef een reactie