Smerig water mee naar Noorwegen?
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

De komende 2 weken werken we aan de laatste voorbereidingen voor de Colin Archer Memorial Race die op 21 julie van start gaat van Lauwersoog naar Larvik. Uiterlijk donderdag 19 juli moet de Zeewind in Lauwersoog zijn voor de inspectie.

Volgend weekend de 15e juli vertrekken we daarom naar het noorden. Wim gaat met de Nimmerzat ook mee om gelijk na de race samen met zijn vrouw zijn vakantie voort te zetten.

Inmiddels is het zeker wie er mee gaat om de boot weg te brengen en wie mee vaart van Larvik naar huis. Daarover in de volgende blog meer, ik hou het nog even spannend.

Wat nog te doen?

Naast het blokkeren van de wandspanners, beschermen van reling draden heb ik besloten ook de watertank nog aan te pakken. In de afgelopen weken wilde de smerige chemische lucht maar niet uit het watertank, ook niet na herhaaldelijk spoelen. Afgelopen weekend daarom het mandeksel verwijderd en de tank leeggehaald. De verf stinkt nog steeds nadat ik het eind vorig jaar heb aangebracht. Met een stalen schrapper komt de verf makkelijk los. Het goedje van Daan is toch niet helemaal het juiste geweest. Met 32 graden opgevouwen in een watertank zitten met een chemisch masker is de mindere kant van het hebben van een boot. Even afzien en zweten dus. Komend weekend smeer ik de nieuwe verf erop.

Een 2 componenten epoxy systeem, als er genoeg is doe ik ook de 2e tank, het kan maar vast gedaan zijn.

We hebben dan vers water aan boord wel zo lekker.

Geef een reactie