Sprayhood deel 10 Glasmat
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

2e paasdag was geen warme dag, ca 10-11 graden en druilerig, dus zelf maar warmte creëren. Een tent in de tent gebouwd en met kachels en lampen de temperatuur naar 22 graden gebracht. Eerst heb ik het aluminium caravanprofiel aangebracht. Omdat ik bang was dat het zou gaan knieken eerst voorgeboord en op de werkbank warm gestookt om het in de juiste ronding te zetten.

Daarna op de kap bevestigd met kit en rvs schroeven.

Gelijk een dekzeiltje geknipt voor de maat van afdekzeiltje. Als de kap straks van boord gaat heb ik de juiste maten niet meer. Zeilmaker Jan Moers in Zoetermeer heb ik gevraagd om het afdekzeiltje te maken. Hij is een vakman op gebied van tenten, zeilen etc. https://www.firmamoers.nl/home.html en wil dit graag maken.

Inmiddels was de temperatuur aardig opgelopen en kon ik de glasmat op maat gaan maken. Daarna in 2 keer 1kg hars met 500 gram harder gemengd. Eerst de componenten 2 min goed roeren daarna het mengsel nogmaals 2 min roeren. Vervolgens de glasmat van het midden uit naar de buitenkant in de hars gerold. Goed zorgen dat er geen lucht onder de glasmat wordt ingesloten. Je hebt ca 30 minuten verwerkingstijd. Daarna wordt de hars al stroperig. Met een speciale stalen roller kan eventuele lucht verwijderd worden.

Het resultaat is verbluffend echt mooi strak. Nu licht opschuren en nog een laag hars/harder aanbrengen. Het glasweefsel is dan helemaal onder de hars verdwenen en hoeft er nauwelijks nog geplamuurd te worden.

Toch weer een flinke stap gezet dit weekend.

  1. Ben heel benieuwd hoe het gaat worden, leuk om te volgen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: