Sprayhood deel 11, bij huis verder
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Het vaarseizoen is weer begonnen maar de kap was nog niet klaar. Het huisje van de kinderen ging even voor. Op zaterdag 7 april met prachtig weer de tent van de Zeewind gehaald. Kon ik gelijk kijken hoe de kap op een afstandje staat. Onder de tent is dit toch lastig.

Met z’n vieren de complete kap van dek getild en in de tuin gezet. Niet omdat hij zo zwaar was maar redelijk onhandig. Zo heerlijk als je boot 50 meter naast je huis ligt. De oude stoffe kap er maar weer even opgezet dan kunnen we in ieder geval weer varen. Over 3-4 weken de NSR vuurschepenrace als voorbereiding voor de CAMR. Echter in de afgelopen week zijn de richtlijnen veranderd en is het niet meer noodzakelijk om een race te varen. Een tocht van 100 mijl is ook al voldoende…… Grrrrrrrrr. Nou ja nu als ingeschreven en we gaan het gewoon doen.

De kap staat nu op een rolkarretje naast het huis. zo kan je er overal goed bij.

Bij het aanbrengen van de epoxy aan boord heb ik direct goed na-gerold om de lucht onder het glas te verwijderen maar er bleken toch nog wat nieuwe luchtblazen te zijn ontstaan. Navraag leert dat je heel goed moet ontvetten. Epoxy heeft een hekel aan vet. Schoonmaakazijn met water is de beste oplossing om te ontvetten. Na iedere behandeling moet je ontvetten voor een goede hechting.

Aan de buitenkant plaats ik 2 handgrepen. Deze wil ik gelijk onder de epoxy brengen. Daarvoor boor ik gaten van 60 mm en plaats een plaatje hout aan de achterzijde. De flens van de handgreep komt daardoor onder de glasmat terecht. Bovenop komen er ook nog 2 handgrepen maar deze komen later.

Verder heb ik alles geschuurd en ontvet. Komend weekend gaat de temperatuur weer richting de 20 graden dus kunnen we weer verder. Er komt dan nog een extra laag epoxy en glas aan de buitenkant.  Dan kunnen we de kap omdraaien en aan de binnenkant gaan beginnen er komt hier 2 lagen epoxy en 1 laag glas. Verder komt er gelijk stroom in voor geluid en verlichting. Maar dat dus later.

Geef een reactie