Sprayhood deel 13 ramen, licht en geluid
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

In de afgelopen dagen weer aan de kap verder gegaan. De glasmat is ook aan de binnenkant aangebracht en een tweede laag epoxy is gesmeerd.

De hoeken zijn met plamuur afgerond. Dit kan je doen met schilderskit of epoxy met glaskorrels. Het laatste is wat duurder maar wel iets lichter. Een tube kit op 18 ton vond ik niet de discussie waard om weer naar Poly Service te rijden.

De lokatie voor de verlichting had ik vooraf afgetekend en voor de speakers moest een ring gemaakt worden. De inbouwdiepte van de speakers was 14 mm te diep. Ook hier gold dat er wel plattere speakers zijn maar zo ontzettend duur dat ik voor deze oplossing gekozen heb. Voor de verlichting ben ik wel even bezig geweest. kleine inbouwdiepte, waterdicht en 2700K licht opbrengst. Uiteindelijk gevonden die voor terrasvloeren gebruikt worden. 200% waterdicht en warm LED licht. Besloten om de 3 lampjes onafhankelijk, buiten te kunnen schakelen. Bij nacht hoef je, om even op de kaart te kijken, dan niet naar binnen. Eén van de 3 lampjes krijgt een rood glaasje zodat het s’nachts niet te verblindend is. Rood omdat dit goed contrasteert als je iets met potlood op de kaart wilt tekenen.

Toen de kap maar weer eens omgedraaid en de positie van de ramen bepaald. Dit is nog niet eenvoudig. Met stucloper papier de mallen gemaakt en deze op de kap geplakt.

Niet te groot, niet te klein, wat naar boven, wat naar beneden….. papier is geduldig.

Nu komt de grote vraag. Hoe gaan we het doen? Plexiglas, Lexaan of mooie Aluminium ramen laten maken. Eerst maar eens offerte opvragen. Boatglass.eu was iets goedkoper dan Gebo maar de afwerking van Gebo vind ik net iets mooier. Even slikken en toch maar voor Gebo gekozen. Het jammere van Boatglass.eu is dat ondanks dat ik geschreven had dat ze niet hoeven in te meten en ook niet hoeven te monteren, omdat er nog geen gaten gemaakt zijn offereren ze wel 300 eur voor het komen inmeten en monteren. Sorry maar dan heb je het net niet begrepen.

Eén belletje naar meneer Alan Bekendam van Gebo, mallen opsturen en klaar is Klara.

Ontzorgen heet dat, of anders gezegd deze meneer heeft het begrepen. Nu maar eens zien wat we voor ca 1200 euro gaan krijgen, slik.

Ondertussen kan ik gaan schuren en plamuren, schuren en plamuren, etc etc.

De mallen zijn dus het glas. Daar komt het aluminium profiel omheen.

Voorbeeldje van de site van Gebo afgehaald, wel strak toch?

De dakluikjes zijn ook van Gebo.

  1. Hoi Jo hier een bericht van Stef en Caroline. Heel veel succes met de CAM race!! Groetjes van ons x.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: