Sprayhood deel 19, eindfase
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Eerst heb ik 2 lagen 2 componenten primer aangebracht. Deze vullende primer kan heel mooi terug geschuurd worden. Ik heb hiervoor P320 papier gebruikt. Omdat de primer niet 100% waterdicht is heb ik bewust niet voor waterproof gekozen. Ook heb ik de primer niet verdund. De 2 comp rollers geven toch nog wat pluizen af ondanks dat ik met tape de haartjes had verwijderd. Beter is het om fijnere 2 comp. lak rollers te gebruiken. De alufolie gebruik ik om mijn verfbakje schoon te houden en vaker te kunnen gebruiken.

Na deze blog komt er nog één over de sprayhood omdat ik nu in de eindfase zit. Na het eindeloos schuren en plamuren, om ook met strijklicht een mooi resultaat te hebben, is gisteren begonnen met het schilderen van de kap.

Klaar om de primer aan te brengen

Het verbruik is wel iets meer dan wat op het blik staat. Met de 600 ml kon ik de kap slechts 1 keer binnen en buiten behandelen. Omdat ik binnen 24 uur de 2e laag wilde aanbrengen snel op en neer naar Polyservice www.polyservice.nl . Het resultaat is verbluffend. De kleinste oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het was windstil dus geen dwarrelend stof onder de kap en geen zon dus niet te warm. Ideaal weer om dit te doen dus. 

resultaat na 1 laag primer

Komend weekend gaan we aflakken waarna de ramen/verlichting/schakelaars/en speakers aangebracht kunnen gaan worden. Een heel project wat iets meer als een jaar duurt als je werkt en geen geconditioneerde loods hebt. Werken onder de tent helpt wel heel veel om het nu versneld af te ronden. In de 20e blog zal het eindresultaat getoond worden.

 

Geef een reactie