Sprayhood deel 2
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Er zijn een paar extra vrije dagen aangebroken. Hét moment om een beetje vaart achter het project van de sprayhood te zetten.

Eerst begonnen met de 2 randen waar de sprayhood op komt te staan. Omdat alles gebogen en schuin is, is het heel veel meten. Heerlijk als de boot naast je huis ligt. Ik ben wat keren heen en weer gelopen. Het geheel staat nu vast met ducktape om de juiste maten te kunnen meten.

Deze rand is gemaakt voor het visuele aspect. De uiteindelijke kap wordt hierdoor minder hoog. Van de oorspronkelijke buiskap is deze ruim 12 cm lager.

De kerstdagen zijn ideaal om te schetsen. Van latten 3×3 cm wordt een spanten netwerk gemaakt. Doordat deze latten lekker buigzaam zijn kan ik de kap helemaal in vorm maken.

Met klein latjes van multiplex 3mm, hierboven links getekend, kan ik de verbindingen maken. Als de spanten klaar zijn komt er een dunne plaat multiplex 3mm over de spanten en wordt de sprayhood helemaal dicht gemaakt. De ramen worden er later pas in gezaagd. Het wat en hoe volgt later. De schets rechts geeft al een beetje beeld hoe het uiteindelijk moet gaan worden.

Om de onderdelen van epoxy te voorzien moet het minimaal 16 graden zijn. Daarvoor maak ik een tent in de boottent zodat ik deze ruimte goed kan verwarmen. Omdat het een hele gevaarte wordt wil ik er niet te veel mee sjouwen. De kap wordt dubbelwandig vandaar al de 3×3 cm latten. In de holle ruimten komt straks als ik de binnenkant ga doen piepschuim en bekabeling voor licht en geluid. Aan de achterkant lamineer ik gelijk 2 handgrepen.

Woensdag dus latten halen om de spanten samen te gaan stellen. Nu eerst Kerst vieren met vrienden en ouders. Proost. Fijne dagen.

Geef een reactie