Sprayhood deel 3
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Nu de verhoogde rand klaar is en het al een beeld geeft hoe nu verder ben ik met de spanten begonnen. Dit bleek niet eenvoudig. Voor de spanten wilde ik latten van 27×27 mm geschaafd gebruiken maar deze laten zich zwaar buigen.

In de woonkamer op een plaat multiplex de maten 1:1 uitgezet zodat het precies moet gaan passen. Toch was ik niet tevreden, het dak van de sprayhood is namelijk geen radius. Meer parabolisch, dit betekent dat het midden van het dak vlak loopt en naar de randen scherper afbuigt. Hier nog een foto van een Hutting.

Dus nu maak ik eerst de zijkanten en verbind deze met een hulp lat. De dakspanten komen later. Ik heb nu latten van 9×27 mm deze buigen heel goed. De tweede en derde lijm ik in de ronding op elkaar in het werk. De ronding blijft dan gelijk bestaan. Hopen dat de temperatuur het toelaat. Gelukkig geven ze weer 10 graden op zaterdag.

Ik heb nog even het zusterschip opgezocht die we gezien hebben op de Suriname rivier bij Domburg. Het schip ligt er nog steeds en nog steeds te koop. Één ding staat vast dat deze buiskap mijn niet geïnspireerd heeft.

Geef een reactie