Sprayhood deel 5
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Tussen alle verbouwingen door, toch nog even tijd gevonden om weer wat aan de sprayhood te doen. Vandaag de dakspanten gelijmd en voorstijlen op maat gemaakt.

De dakplaat had ik er al even opgelegd om de hoogte te controleren. Dit ziet er erg goed uit al zeg ik het zelf. Door 3 dunne latten op elkaar te lijmen in de dakronding ontstaat een stevige constructie. De voorste kon ik nog niet lijmen omdat dit lastig te ondersteunen is. Dus deze maak ik later gelijk aan de dakplaat vast.

De zon heeft me geholpen het onder de tent boven 5 graden te krijgen. Dit is de minimum temperatuur zodat de lijm wil drogen. Voorafgaand had ik de lijm ook al even op de kachel gelegd. Morgen kan de dakplaat erop, de voorstijlen eronder en kan ik beginnen aan schuren en rondzagen.

Het begint al echt iets te worden en als ik op het voordek ga zitten en van een afstandje naar het bouwwerk kijk kan ik niet ontevreden zijn.

Het is nog lastig om door alle lijmklemmen, knijpers en hulplatten heen te kijken.

Omdat de kap lager en wat langer is zal ik straks best wat keren mijn hoofd stoten als ik uit de kajuit kom. Dus dat zal wennen worden.

Voorlopig vind ik het een leuk project en valt het me nog absoluut niet tegen. Buurman Eef wil me graag helpen bij het aanbrengen van de epoxy. Maar zover is het nog niet.

Wordt dus vervolgd.

Geef een reactie