Sprayhood deel 6 onder een dekbed
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Terwijl sommige in de hitte in Australië zitten 😉 begint het hier kouder te worden. Zo koud dat de lijm niet meer wil drogen. Het hout en lijm voorverwarmen lijkt niet meer te werken.

Gisteren de kachel in de boot maar opgestookt en met het schuiflik open komt er aardig wat warmte naar buiten. Nu zorgen om dit onder de kap te houden.

Dus, goede raad is duur dus de dekbedden maar van de bedden gehaald en over de sprayhood gelegd. Vanavond nog even gemeten en dit lijkt goed te werken. De thermometer staat op 16 graden onder de kap dus acceptabel dacht ik zo.

De dakplaat en de voorste spanten zijn gelijmd dus als het meezit. kan ik nu de zijkanten waar de ramen in komen gaan maken.

Inmiddels komen steeds meer mensen kijken en geven goede adviezen.

Van vriend Paul Hofman kreeg ik wat oefen blikjes met schuim. Om mooie afrondingen te maken dacht ik eerst purschuim te gebruiken maar omdat dit vocht opneemt en te veel lucht bevat adviseerde hij me de volgende twee schuimen te proberen:

P.U. Schuim H35 component A en B, verhouding 1:1 van Poly Service

Epoxyschuim basis en verharder via Polyestershoppen.nl

De laatste lijkt het beste te zijn, er ontstaat hard schuim wat mooi in vorm geschuurd kan worden. De Epoxy kan straks zo over het schuim aangebracht worden.

Daarnaast hebben we samen gekeken naar de raam constructie en hiervoor adviseerde hij glastape van 3M, geen getob met kit. Tape aanbrengen en het glas/kunststof/lexaan vastplakken. Aan de buitenkant volstaat een kit afdichting.

De dubbelzijdige tape heet 3M VHB, super krachtig, nog even loshalen als het fout gaat is er niet bij dus goed voorbereiden en in één keer goed.

Maar zover is het nog niet.

Wordt vervolgd

Geef een reactie