Sprayhood deel 7 en over de kop
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

Misschien een rare tekst “over de kop” maar het zit zo. Gisteren met Wim en Peter naar Maassluis geweest. Hier ligt de de Zeesleper Elbe die het toneel was voor een lezing van Jaap Barend en Wytse Bouma. Zij deden mee aan de Twostar met hun schip de “Happy”

Een race van Engeland naar Amerika. Onderweg kwamen ze in een huricane en sloegen over de kop. Ze schoten met hoge snelheid van een grote golf en boorde zich in de vooruit lopende golf. De achterop komende golf tilde hen op zodat de over de boeg over de kop sloegen.

Een bizar verhaal wat ze gelukkig beide konden navertellen. Nadat ze uit zee waren opgepikt hebben ze de “Happy” laten zinken om geen gevaar te vormen voor het overige scheepsverkeer.

Hier het schip, net voor de redding door een zeesleper.

Waarom met deze aftrap begonnen omdat de grote hoeveelheden water die tijdens de opnamen van de “Happy”over het dek rolden gaven mij toch wel een beeld dat de spayhood één moet zijn met het schip. Ongelofelijk wat 20 meter hoge golven met je boot kunnen doen. Als een breker op het dek landt komen er toch wel heel wat krachten vrij.

Hierdoor besloot ik om de sprayhood in één geheel te maken en niet te veel losse onderdelen zoals het plan was. Ik wilde een losse kap op de rand zetten. Niet meer doen dus. Ik heb de klokken van de brug gehaald zodat ik een nieuwe brug kan maken over de garage van het schuifluik.

Ook de voorstijlen zijn geplaatst en kan nu de complete kap afgedekt worden. De ramen zaag ik er immers later in.

Het wordt steeds meer een kap. Door de verbouwingen bij Rob en Noor gaat het wat langzaam maar wel gestaag.

Na het lijmen gaan weer snel de dekbedden erover heen. Het is immers nog steeds onder de 5 graden.

Geef een reactie