Sprayhood deel 8 PU Schuim
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

De kou (voor het lijmen) en verbouwingen bij zoonlief vertragen het project een beetje. Alle tijd om uit te vinden welk schuim het beste effect heeft.

Voor de afrondingen wil ik schuim gebruiken wat goed te bewerken is. Via Paul kreeg ik 2 setjes. Van Polyservice een component A en B, meng gewichtsverhouding 50/50 en een Epoxy Schuim via polyestershoppen.nl meng verhouding 100/30 ook op basis van gewicht.

3 plankjes tegen elkaar geplakt waarvan 2 met tape beplakt zodat het niet zou hechten.  Het effect is duidelijk, Rechts A en B van Polyservice totaal 40 gram gemengd en links 65 gram Epoxyschuim gemengd. Het gele rechts is iets luchtiger van structuur en kan nog iets ingedrukt worden maar redelijk stevig en hecht zeer vast aan het hout. Links is keihard geworden en kan met een breekmesje zelfs niet meer gesneden worden. Ook de hoeveelheid is beduidend anders. Ook deze schuim hecht zich zeer goed aan het hout.

Omdat het de bedoeling is om hier overheen de epoxy mat aan te brengen kies ik voor het goedkopere product van poly service. Meer volume en minder kosten.

Belangrijk si dat het schuim geen vocht opneemt. Het gewone PUR schuim uit de bouwmarkt is nog poreuzer en neemt meer vocht op.

De kap is nu rondom dicht en kan het schuren en modelleren beginnen. De kachel binnen en de dekbedden over de kap doen goed hun werk.

Als over een maandje de wintertent van de boot gaat kunnen we met een paar man de hele kap van boord halen en in de tuin verder afmaken. Binnenkant epoxy, plamuren en schilderen. Heerlijk als je boot naast je huis ligt.

Geef een reactie