TKN en teak dek op naar 2019
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

De afgelopen 2 maanden stonden in het teken van TKN en het teakdek.

TKN staat voor theoretische kustnavigatie. Een pittige opleiding over stromingen, drift en kompaspeilingen. Ik had deze opleiding eerder gevolgd met Peter en had deze als één van de belangrijkste opleidingen aan Marlies voorgesteld. Dus nadat ze een paar maanden driftig had gestudeerd was het examen eind november. Inmiddels is de uitslag binnen en was het resultaat ruim geslaagd !!!. Echt top. Niet alleen theorievragen maar ook peilingen op de kaart uitzetten bleek best lastig. Afgelopen zomer zeilen op de Texelstroom en op zee gaf al praktijkondersteuning.

Aan de Zeewind waren we begonnen om het achterdek te verwijderen. Zie eerdere blog. Inmiddels hebben we wat kunst teak dekken bekeken maar toch besloten weer voor origineel teak te gaan.

Dus eerst van stucloper een mal gemaakt en deze op hardboardplaatjes overgetekend. Deze vervolgens uitgezaagd zodat we een iets stijvere mal hadden en precies konden aangeven waar er nog kleine aanpassingen gedaan moesten worden.

De breedte van het achterdek was ca 290 dus een standaard multiplexplaat konden we niet gebruiken. Bij Jongeneel in Dordrecht een plaat watervast verlijmd Okumé gehaald van 310 x 153 van 10 mm dik. Hier de hardboardmallen op overgetekend en op de keukentafel de plaat uitgezaagd. Best spannend om in zo’n grote plaat de zaag te zetten.

Én ook best onhandig zo’n grote plaat. Maar gewapend met de stofzuiger en decoupeerzaag kregen we hem snel klein.

Gelijk passen natuurlijk en Yesss, precies pas!. Nu kunnen we de teak deeltjes op maat gaan maken en het mozaïk gaan leggen. Weer een stapje dichterbij.

Geef een reactie