Vaarklaar?
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

In de afgelopen 2 weken is de Zeewind vaarklaar gemaakt. Toen de mast weer rechtop gezet werd bleek dat de bakstag net een voetstepje raakte. Dus de mast in en het stepje verplaatsen. Konden de steps gelijk getest worden. Door mezelf enkel te zekeren klom ik op eigen kracht de mast in wat best een nieuwe ervaring bleek. Verder heb ik de patrijspoorten weer  gemonteerd, de ankerbak in de epoxy gezet, en de kajuitvloer gemonteerd en de zeilen weer aan de mast geknoopt en is ook de zeereling weer geplaatst. Ook is de elektra van de mast aangesloten en getest.

Met de marifoon riep ik de Volkerak aan die mij luid en duidelijk konden ontvangen en brandde het nieuwe top met led de wereld in. Ook de dinghy is weer opgeblazen en is de nieuwe zwemtrap getest.

Verder zijn alle kussens, bedden en potten en pannen weer aan boord gesleept en is het huis weer een huis geworden en de boot weer een boot. Als ik de beelden van het stralen van afgelopen winter nog even terug haal heb ik even getwijfeld of het allemaal weer goed zou komen.

Ondanks dat de Zeewind weer vaarklaar is zijn er nog wel wat klussen. Zo moet de waterleiding nog gemonteerd worden en het tapijt pas gesneden worden. Op het dek zijn er nog wat roestplekken dus ik kan me nog best een daagje bezig houden.

Geef een reactie