Werk in uitvoering
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

De tent over de Zeewind staat al weer een weekje en de verlichting is opgehangen.

Kachelpijp is verlengt en steekt door de tent naar buiten. Het klussen gaat beginnen.

Eerst zijn de 4 lieren van de kuiprand verwijderd, deze worden geheel gedemonteerd en gereinigd en van nieuw vet voorzien. Maar ze moeten ook een stukje opschuiven. De sprayhood (buiskap) wordt verlengt en eindigt waar de kleinste lier nu staat en daardoor kan de kotterfok met het handel niet meer aangedraaid worden.

“Even verplaatsen” zeggen we zo vaak, dit klusje is ruim een dag werken; opnieuw uitmeten, boren, draad tappen, oude gaten plamuren, verven.

Maar dan…. met karton en mdf plaatjes maak ik eerst een ontwerp van de buiskap. Omdat het zo gezichtsbepalend is en een paar cm te hoog of te laag het schip tot een zelfbouwpakket maakt ga ik voorzichtig te werk en wil geen schuine plankjes tegen elkaar zetten. Een alternatief is om met piepschuim aan de gang te gaan en de platen in vorm te zagen. Omdat dit zo’n rommel geeft en alles overal heen waait én de boot gewoon in het water ligt ga ik niet aan deze uitdaging beginnen.

In de volgende update’s komen hier meer foto’s van. Het proces van de sprayhood zal uitgebreid beschreven gaan worden omdat ik inmiddels fans heb die dit proces volgen. Peter en Greet willen het voor hun schip ook gaan veranderen.

wordt vervolgd dus.

Geef een reactie