Wintertent in voorbereiding.
Plaatst door:
Zeewind
Datum:
7 september 2023
Vanuit:

In het voorjaar toen ik de wintertent van de Zeewind haalde heb ik de onhandige grote dwarsspanten doormidden geslepen om ze handzamer te maken. Nu de tent er binnenkort weer op gaat moest er nog wel wat gebeuren. Dus vanavond de laskar weer voor de dag gehaald en mannetje vrouwtje aan de buizen aangebracht. Komend weekend nog een laatste weekend varen en de zeilen eraf halen. Dan zit het prachtige vaarseizoen er weer op.

Klussen voor de winter:

Teakdek reparatie / deels verwijderen. In het gangboord wil ik het loosgedeelte waar geen hout zit verbreden. Hiervoor zullen 3 latten verwijderd worden.

Vaste sprayhood: Dit is een behoorlijk project, veel passen en meten. Mijn inspiratie komt van de Ikinoo, het schip zagen we bij de vertrekkersdag van vorig jaar.

Plinten kajuit: Binnen in de kajuit moeten er nog plinten geplaatst worden. Een eenvoudig klusje want de latten liggen al klaar. Maar alles is even en dus nog niet gebeurd.

Roest: In het gangboord en bij de dekluiken is het afgelopen jaar toch wat roest ontstaan

Met deze lijst is de winter wel weer ver voorbij is mijn inschatting. Een wintertent is dan echt noodzaak omdat bijna alle klussen aan het dek zijn.

Maar zoals gezegd eerst nog een weekendje varen.

  1. Hoi,

    Wij maken gelijklopende plannen en zouden graag wat info met je uitwisselen.
    Is er een mogelijkheid om je een persoonlijke mail te sturen?
    Grtjs
    Greet en Peter

  2. Vet pap, steeds stapje dichterbij je grote reis:) geniet ook beetje van de voorpret!

Geef een reactie